Catherine SmetCatherine Smet - Piano Benoît Leseure Benoît Leseure - Viool
Pato Lorente Pato Lorente - Bandoneon Ignaas Vermeiren Ignaas Vermeiren - Kontrabas

Catherine Smet

Catherine Smet speelt piano sinds haar achtste en gaat, na het behalen van het diploma aan het instituut Jacques Dalcroze, studeren aan het Brussels Conservatorium, afdeling klassieke muziek, en beëindigt deze cyclus te Antwerpen.
Ze toont tevens veel belangstelling voor jazz muziek en volgt harmonielessen bij Arnould Massart in de jazz-afdeling van het Conservatorium te Brussel. Ze neemt verder lessen improvisatie bij Fabrizio Cassol en volgt workshops met Barre Phillips.
Als liefhebber van dans speelt ze samen in groepen die afrikaanse en cubaanse muziek brengen zoals de "Rythmiss" met wie ze gedurende twee jaar toert en werkt ze samen met Felicette Chazerand voor wie ze de muziek schrijft voor de voorstelling "Entre pasos bailados". Deze voorstelling brengt haar in Bolivië in 2003 in het kader van een culturele uitwisseling.
De kunst van het componeren is haar helemaal niet vreemd gezien ze reeds drie albums uitgebracht heeft met eigen composities: een solo-album "La neuvième heure du jour" (1998), een tweede album met een kwartet "Conversations Solaires" (2002) met gerenommeerde musici zoals Jean-Jacques Avenel en Michael Moore en een derde album in een duo met de zangeres Anja Kowalski "DÖ" met zowel nieuwe composities als covers (2005).
Ze ontdekt de tango in 1988 tijdens een studieverblijf in Buenos Aires, later speelt ze in de groep "Tango 02", het trio "Urbango", het trio "Barrio Latino" en het "Rueda Libre" trio. Ze begeleidt verder de Mexicaanse zangeres Silvia Avalos in de groep Cantango.

Foto: Luc van Uytvanck