Catherine SmetCatherine Smet - Piano Benoît Leseure Benoît Leseure - Viool
Pato Lorente Pato Lorente - Bandoneon Ignaas Vermeiren Ignaas Vermeiren - Kontrabas

Ignaas Vermeiren

De muzikale passie heeft de carrière van bassist Ignaas Vermeiren van in den beginne beïnvloed.

Ignaas Vermeiren is een gepassioneerd continuospeler en participeert ook als cellist regelmatig in de grote Oratoria en de vele Barok-Cantates. De sprong naar de tango lijkt verassend, nochtans vind Ignaas bijzonder veel gelijkenissen in beide genres. Zo zijn er de accentuering en de ritmiek om nog maar te zwijgen van de passie die spreekt uit vele barokarias.

Ignaas schreef ook talloze arrangementen van de meest uiteenlopende aard voor o.a. Het Mechels Kamerorkest, sexteto Tango zero Dos en Ensemble BoSalon. De koren Rondinella en Voices uit Knokke-Heist voerden in 2008 met strijkersensemble Ostinato een passieconcert uit met arrangementen van zijn hand. In 2008 en 2009 speelde Het Mechels Kamerorkest met als solisten de bandoneonisten Alfredo Marcucci en Pato Lorente een tangoconcert eveneens met zijn arrangementen.

In zijn ondertussen imposante muzikale loopbaan deelde Ignaas Vermeiren o.a. het podium met Marco Bakker, Walter Boeykens, Viviane Spanoghe, André De Groote, Mischa Maïsky. Maar ook met Bart Peeters, Juan Masondo, Alfredo Marcucci…


Image: Luc van Uytvanck