Artikel index

"Rueda Libre"

ruedalibre-logo

Slingerend tussen Jazz en Tango ...

Het programma "Rueda Libre" is een concert gebaseerd op een repertoire van originele composities met een grote beeldenrijkdom waarbij, zoals in een film, elk nummer de toon zet voor een nieuw universum vol poëzie en emoties. De muziek heeft haar wortels in de wereld van de jazz en argentijnse tango.
De naam Rueda Libre verwijst naar het Engelse "freewheelen" wat duidt op creatieve vrijheid. Jazz noch tango spelen een leidende rol, elke muzikant voedt de muziek met zijn eigen interpretaties en improvisaties.

Het "Rueda Libre" programma is opgevat voor een zittend publiek, een aantal nummers laten toe dat een professioneel tangodanskoppen erop in demonstratie kan dansen. Dit programma is beschikbaar in de volgende bezetting:

Enkele fragmenten uit het programma:

.
Onze referenties vind je op de Rueda Libre Facebook Pagina.


"Hoy como ayer"

hoycomoayer-logo

Schemer, netkousen, stiletto's, borsalino's,... Verdriet waarop je kan dansen. Passie uit een grote stad...
Zoveel woorden en evenveel clichés verbonden met de traditie van de Argentijnse tango zowel vroeger als vandaag. Ondanks die clichés kende en kent de tangomuziek een voortdurende vernieuwing.
Het zeskoppige Orquesta Típica Tango 02 (spreek uit: zero dos) laat de luisteraar daarom zowel de diepgewortelde ritmes van de legendarische D'Arienzo, Di Sarli als het modernere werk van Astor Piazzolla ontdekken. Daar blijft het echter niet bij: Tango 02 verruimde zijn repertoire met nieuwe, dansbare composities en arrangementen van eigen hand en met hedendaagse tango's uit de regio van de Rio de la Plata. Zowel muziek van gisteren als van vandaag, maar ook de muziek van vandaag met sterke verwijzing naar gisteren: “Hoy como ayer”.

Dit programma is beschikbaar in volgende bezettingen:

  • Bandoneon, piano, kontrabas - Dossier in PDF-formaat
  • Bandoneon, piano, gitaar, kontrabas, fluit, viool - Dossier in PDF-formaat

Beide bezettingen spellen een aantal nummers waarop een professioneel tangodanskoppel in demonstratie kan dansen.


"Hoy como ayer" - Kort Concert

Een kortere versie van het "Hoy como ayer" programma is inzetbaar voor matinee-concerten, academische zittingen,...

Dit korte concert (65min) is beschikbaar in de volgende bezettingen:

  • Bandoneon, piano, kontrabas
  • Bandoneon, piano, gitaar, kontrabas, fluit, viool